Burgonya Şarapları - Beyaz
Bağ: Bourgogne'nin tam güneyinde, Beaujolais ile sınırda, appellasyonun alanı köyün alanını aşmaktadır. Saint-Vérand köyü bir "d" harfi taşırken, appellasyon bunu taşımamaktadır çünkü altı köyde toplanmaktadır. 1971'de kurulmuştur, Mâconnais bölgesinde verilen sonuncu appellasyonun öncesindedir.
Şarapçılık:
Toprak: Jura kireçtaşı, Côte-d'Or'un kireçtaşı katmanlarını uzatır, Chardonnay için idealdir.
Ekim yoğunluğu: 8.500 bitki/hektar.
Budama: Guyot.
Hasat: Manuel
Verim: 55 ila 65 hls/ha, üzümlerin terroirimizin nüanslarını ortaya çıkarmasına olanak tanır.
Şarap yapımı: Meyveyi korumak için çok yavaş presleme. Son presin suları tutulmaz.
Olgunlaştırma: 6 ila 8 ay boyunca tankta. Süreç boyunca, kararlar esasen tadım sonuçlarına göre alınmaktadır. Bu veriler, doğal olarak teknik analizlerle tamamlanmaktadır. Tüm şaraplar için olduğu gibi.